Metode moderne de diversificare a alimentaţiei bebeluşului

     Atunci când vine momentul diversificării alimentaţiei, bebeluşii încep să mănânce încet-încet din toate. Dieta diversificată îi introduce într-o  lume a aromelor şi diverselor texturi alimentare şi le stimulează papilele gustative, oferindu-le ingrediente de calitate, esenţiale pentru dezvoltare şi echilibrul nutriţional.

     Această perioadă reprezinta adesea o adevărată provocare pentru proaspăta mămică care  trebuie să prepare cantităţi mici, astfel că ritualul fiertului, pasatului, amestecatului trebuie repetat de câteva ori pe zi, în fiecare zi.
     Mămicile sunt tentate să apeleze la mult mai facila soluţie a borcănaşelor cu mâncărică gata preparată, sau la metodele tradiţionale de gătit bazate pe fierberea ingredientelor care distrug o mare parte din vitamine şi minerale.
     O soluţie salvatoare este minirobotul de bucătărie cu funcţie de steamer, care ajută la prepararea mâncării adaptată  nevoilor specifice ale bebeluşilor.
     Iată câteva dintre funcţiile miniroboţilor.
  • Funcţia de steamer (gătitul cu aburi)
     Gătitul cu aburi este rapid şi sănătos, păstrând valorile nutritive ale alimentelor, în special vitaminele şi mineralele, precum şi gustul şi aroma lor naturală. Legumele rămân crocante, menţinându-şi chiar şi culoarea naturală.
  • Funcţia de blender (pasarea)
     Copiii încep să mănânce în etape: întâi mâncare sub formă pasată, de piure, apoi tocată în bucăţi mici şi, în final, tocată mai mare. Cu minirobotul este uşor să  se obţină textura dorită în funcţie de etapa de dezvoltare a bebeluşului.
  • Funcţia de decongelare
    Minirobotul  poate decongela în siguranţă mâncarea preparată anterior, care a fost conservată prin congelare în recipientele ermetice sau recipientele multiporţii. Mâncarea trebuie pusă într-un vas termorezistent  şi aşezat în coşul robotului care va fi setat pe încălzirea cu aburi. Sistemul de decongelare poate fi folosit şi în cazul legumelor sau fructelor congelate.
  • Funcţia de reîncâlzire
     Cu ajutorul funcţiei de încălzire cu aburi mămica poate reîncălzi mâncărica pregătită pentru copilaş. Vasul termorezistent se aşează în coşul robotului şi se readuce la temperatura de 37° C.

Accesorii inteligente:
  • Cartea de bucate Babycook
  • Reţete şi idei de la un tătic bucătar, care vă ajută să preparaţi mese deli¬cioase pentru cei mici.
  • Cântarul Babycook
  • Pentru cântărirea hranei bebeluşului şi a respectării echilibrului nutriţional. Portabil şi foarte uşor de folosit. Capacitate maximă: 3 Kg.
  • Dispozitivul pentru orez şi paste
     Uşor de folosit: se pune acest recipient în vasul robotului Babycook şi astfel veţi putea găti mâncăruri cu conţinut crescut de amidon: paste, griş, legume uscate, bogate în carbohidraţi, care sunt o sursă bogată de energie, fără să fie nevoie să monitorizaţi în timpul gătirii.
  • Recipientul pentru condimente
      Un accesoriu ideal care vă ajută să educaţi simţurile şi gusturile copilului, ajutându-l să descopere arome noi, dar fără ca ierburile aromate să rămână în mâncare. Recipientul pentru condimente se pune în coşul pentru gătit în timpul preparării mâncării.
Recipientul multiporţii din silicon
  •  Recipientul multiporţii este foarte practic, este fabricat din silicon şi se desface foarte uşor. Se poate îngheţa, folosi la cuptorul cu microunde şi spăla la maşina de spălat vase.
  • Recipientele ermetice pentru hrană 150ml și maxiporţii de 300ml.Recipientele ermetice sunt destinate mâncăcioşilor şi mofturoşilor. Foarte practice, pot fi folosite pentru păstrarea mâncării la congelator, pot fi reîncălzite la microunde şi se pot spăla la maşina de spălat vase.
  •  Babypote- Un recipient din silicon pentru compotul preparat în casă, extrem de practic pentru luat la plimbare în parc.
  • Geanta pentru Babycook- Cu ajutorul gentuţei speciale puteţi lua robotul Babycook oriunde mergeţi.

Dr.Alice Dona
www.erfi.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu